Dnes často včelaři v ochranných oděvech vypadají, jako kosmonauti. Dříve stačila kukla a gumičky na stažení rukávů, říká Jiří Čada, který se historií včelařství na Jihlavsku zabývá. ...
Pravidelnou víkendovou rubriku připravuje šlechtitel a zahrádkář Petr Kumšta.
• Koncem března a během dubna můžeme vysazovat jahodník. Čistíme starší porosty jahodníku od starých ...
Máme tu jaro. A to přináší radost nejen všem milovníkům sluníčka a pohybu na čerstvém vzduchu, ale také zahradníkům.
Už nyní je to znát v hobby marketech, zahradnictvích či obchodech ...
Od 1. července začne platit pro stavby nový stavební zákon. Ten by měl zpřísnit například postihy za černé stavby. To by teoreticky mohlo pomoci i Vysočině, kde vzniká zhruba 10 % staveb ...
Pravidelnou víkendovou rubriku připravuje šlechtitel a zahrádkář Petr Kumšta.
• Chvojí, vrstva listí či jiná ochrana rostlin před mrazem už splnila svou úlohu a měli bychom ji odstranit. ...
Pravidelnou víkendovou rubriku připravuje šlechtitel a zahrádkář Petr Kumšta.
• Počátkem měsíce již můžeme vysévat rajská jablíčka do truhlíků. Semena se kladou jednotlivě na ...
Pravidelnou víkendovou rubriku připravuje šlechtitel a zahrádkář Petr Kumšta.
• Ředkvičky jsou jednou z nejranějších a nejoblíbenějších zelenin pro svůj atraktivní tvar, vybarvení ...
Pravidelnou víkendovou rubriku připravuje šlechtitel a zahrádkář Petr Kumšta.
• Trvalky – jde o zahradní rostliny, které mají převážně, stejně jako letničky nebo dvouletky, ...
Pravidelnou víkendovou rubriku připravuje šlechtitel a zahrádkář Petr Kumšta.
• V polovině února začínáme s řezem vinné révy. Míza začíná u vinné révy proudit velmi brzy, proto ...
Pravidelnou víkendovou rubriku připravuje šlechtitel a zahrádkář Petr Kumšta.
• Během měsíce února se začíná s výsevem některých letniček, které vyžadují větší čas pro předpěstování. ...
Pravidelnou víkendovou rubriku připravuje šlechtitel a zahrádkář Petr Kumšta.
• V ovocné části zahrady můžeme postupně začít s řezem jádrovin. Řez je možné provádět i při teplotách ...
Pravidelnou víkendovou rubriku připravuje šlechtitel a zahrádkář Petr Kumšta.
• V lednu pravidelně kontrolujeme uskladněné ovoce a zeleninu. Sledujeme momentální teplotu a vlhkost.
Doporučená ...