Pravidelnou víkendovou rubriku připravuje šlechtitel a zahrádkář Petr Kumšta.
• Po příchodu silných mrazů se může stát, že ptáci z nedostatku potravy zaměří pozornost na pupeny ...
Pravidelnou víkendovou rubriku připravuje šlechtitel a zahrádkář Petr Kumšta.
• Z osiva různých semen, například: čočka, hrách, ječmen, pšenice, červená řepa, si můžeme během ...
Pravidelnou víkendovou rubriku připravuje šlechtitel a zahrádkář Petr Kumšta.
• Pozorováním své vlastní zasněžené zahrady se můžeme leccos dozvědět a podle toho upravit výsadbu. ...
Pravidelnou víkendovou rubriku připravuje šlechtitel a zahrádkář Petr Kumšta.
• S příchodem zimy se do zahradních chat, sklepů, kůlen i stodol začínají stěhovat myši, které mohou ...
Pravidelnou víkendovou rubriku připravuje šlechtitel a zahrádkář Petr Kumšta.
• Prosinec je ideálním obdobím pro výsevy muškátů. Pokud stihneme výsevy ještě před Vánocemi, můžeme ...
Pravidelnou víkendovou rubriku připravuje šlechtitel a zahrádkář Petr Kumšta.
• Ke hnojení místo chlévského hnoje můžeme použít na podzim nebo i na jaře kompost nebo Vitahumus. Je ...
Pěstitele vánočních stromků po celém Česku včetně Vysočiny stále nejvíce trápí velký nárůst dovozu nadprodukce vánočních stromků z Dánska a Polska. Tvrdí to aspoň Sdružení pěstitelů ...
Pravidelnou víkendovou rubriku připravuje šlechtitel a zahrádkář Petr Kumšta.
• Rakytníkový sirup – z bobulí nejprve vylisujeme šťávu, poté přecedíme přes jemné sítko. Získanou ...
Sídliště jsou místa s budoucím potenciálem. I to zaznělo v rozhovoru s architektem a pedagogem Fakulty architektury Vysokého učení technického v Brně Jaroslavem Sedlákem.
Od kdy se ...
Pravidelnou víkendovou rubriku připravuje šlechtitel a zahrádkář Petr Kumšta.
• Při péči o skalku nezapomeňte dokonale odstranit spadané listí. Pokud se jemný keřík ocitne pod větší ...
Pravidelnou víkendovou rubriku připravuje šlechtitel a zahrádkář Petr Kumšta.
• Říjen je sice již podzimní měsíc, ale pokud je slunný a teplý, stále ještě můžeme sbírat semena. ...
Pravidelnou víkendovou rubriku připravuje šlechtitel a zahrádkář Petr Kumšta.
• Při sklizni jádrovin pro dlouhodobé uskladnění je důležité, aby byly plody zcela zdravé, bez mechanických ...