
Pravidelnou víkendovou rubriku připravuje šlechtitel a zahrádkář Petr Kumšta.
* Ředkvičky jsou jednou z nejranějších a nejoblíbenějších zelenin pro svůj atraktivní tvar, vybarvení a výjimečnou chuť.
Navíc jsou velmi zdravé, oceníme je především v jarním období, protože jsou jedny z prvních, které vypěstujeme na zahrádce.
Obsahují mnoho vitamínu C a minerálních látek, především hořčík a vápník. Typickou kořenitou chuť způsobuje hořčičný ...
Pravidelnou víkendovou rubriku připravuje šlechtitel a zahrádkář Petr Kumšta.
* Příprava půdy – pro zdárný vývin rostlin ve skleníku je kromě vhodné teploty, větrání a osvětlení ...
Pravidelnou víkendovou rubriku připravuje šlechtitel a zahrádkář Petr Kumšta.
* Během měsíce února se začíná s výsevem některých letniček, které vyžadují větší čas pro ...
Pravidelnou víkendovou rubriku připravuje šlechtitel a zahrádkář Petr Kumšta.
* V ovocné části zahrady můžeme postupně začít s řezem jádrovin. Řez je možné provádět i při teplotách ...
Pravidelnou víkendovou rubriku připravuje šlechtitel a zahrádkář Petr Kumšta.
* Rouby řežeme v době vegetačního klidu. Bereme je ze silných jednoletých výhonů plodných a zdravých ...
Pravidelnou víkendovou rubriku připravuje šlechtitel a zahrádkář Petr Kumšta.
* Po příchodu silných mrazů se může stát, že ptáci z nedostatku potravy zaměří pozornost na pupeny ovocných ...
Pravidelnou víkendovou rubriku připravuje šlechtitel a zahrádkář Petr Kumšta.
* Pro přezimování teplomilných rostlin, jako jsou například: vavříny, fíkovníky nebo olivovníky, ...
starší články