Ingredience:
750 g vepřového masa (kýta bez kosti)
2 lžíce oleje (sádla)
2 větší cibule
1 lžíce (rovná) kmínu
4lžíce ( rovné) červené papriky
1 lžíce kečupu
1 stroužek česneku, rozetřený
1 lžička majoránky
sůl
pepř
na zahuštění použijeme hladkou mouku.
2 lžíce mouky ( rovné) rozmícháme ve 200 ml vody
Postup:
Opláchnuté maso nakájíme na kostky. Na oleji ( sádle) lehce osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno. Přidáme kmín a červenou papriku. Po zpěnění ji zalijeme 100 ml vody. A přidáme maso, které na všech stranách osmahneme dohněda. Vydusíme do šťávy, přidáme kečup a česnek. Podlijeme 250 ml vody a na mírním žáru dusíme 20 minut.
Poté vmícháme směs na zahuštění, přilijeme 300 ml vody a na mírném žáru dusíme 20 minut. Krátce před dovařením vmícháme majoránku. Odstavíme, dochutíme solí a pepřem.
Před podáváním můžeme každou porci doplnit o směs nakrájené cibulkové nati a rajčat.
Podáváme s chlebem nebo slaným pečivem.
(Recept nám zaslal Petr Čech z Rantířova)