Reklama
Dnes je neděle 29.09.2024     svátek má Michal

Klasický vepřový guláš


1.9.2011 Pro ženy/Komentáře (0), autor:
admin

Ingredience:

750 g vepřového masa (kýta bez kosti)

2 lžíce oleje (sádla)

2 větší cibule

1 lžíce (rovná) kmínu

4lžíce ( rovné) červené papriky

1 lžíce kečupu

1 stroužek česneku, rozetřený

1 lžička majoránky

   sůl

   pepř

na zahuštění použijeme hladkou mouku.

2 lžíce mouky ( rovné) rozmícháme ve 200 ml vody

 

 

 Postup:

 

 Opláchnuté maso nakájíme na kostky. Na oleji ( sádle) lehce osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno. Přidáme kmín a červenou papriku. Po zpěnění ji zalijeme 100 ml vody. A přidáme maso, které na všech stranách osmahneme dohněda. Vydusíme do šťávy, přidáme kečup a česnek. Podlijeme 250 ml vody a na mírním žáru dusíme 20 minut.

 

 Poté vmícháme směs na zahuštění, přilijeme 300 ml vody a na mírném žáru dusíme 20 minut. Krátce před dovařením vmícháme majoránku. Odstavíme, dochutíme solí a pepřem.

 

 Před podáváním můžeme každou porci doplnit o směs nakrájené cibulkové nati a rajčat.

 

 Podáváme s chlebem nebo slaným pečivem.

 

(Recept nám zaslal Petr Čech z Rantířova)

Diskuze k článku

  Přihlaste se prosím do diskuze JL

email / login:

heslo:

Komentáře ke článkům mohou vkládat pouze registrovaní čtenáři

Registrace nového uživatele

Reklama
© 2007 Parola s.r.o. - užití obsahu včetně převzetí článku bez písemného souhlasu Paroly spol s r. o. je zakázáno. Výroba www stránek a eshopů
S-Rank (www.seznam.cz) www.i-asap.net