Ingredience:
4 plátky roštěné – 1/2 cm silné
4 lžičky hořčice (ostré – dijon)
1 větší cibule nakrájenou na kolečka
4 lžíce oleje
1 hovězí masox
3 lžíce hladké mouky
4 kyselé znojemské okurky nakrájené na malé kostky
4 kuličky nového koření
Plátky masa lehce neklepeme, po obvodu několikrát nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme po horní straně hořčicí. Na oleji lehce osmahneme cibuli. Vložme plátky masa a po obou stranách je osmahneme dohněda. Po té maso podlijeme 250 ml vody a dusíme 15 minut. Zaprášíme mokou, povaříme 3 minuty za stálého míchání. Přidáme okurky, masox, nové koření. Podlijeme 750 ml vody a vaříme na mírném žáru 40 minut. Občas promícháme. Odstavíme, dochutíme solí a pepřem.
(recept nám zaslal Petr Čech z Rantířova)