Reklama
Dnes je neděle 29.09.2024     svátek má Michal

Janštejnská bašta


2.9.2011 Pro ženy/Komentáře (0), autor:
admin

Ingredience:

6 -7 stř. velkých paprik

1 cibule

sůl

rajčatový protlak

¼ l mléka

3 PL hl. mouky

300 g vepřové plece (může být i jiné maso)

200 g uzeniny

1 smetana

1 PL sádla

5 dcl vývaru  (nebo vodu a masox)

 

 Do kastrůlku si dáme  sádlo a nakrájenou cibulku. Necháme ji napěnit a přidáme na kostičky nakrájené maso. Zprudka opečeme a podlijeme, osolíme. Přiklopíme a dusíme za občasného míchání asi 30 min. Potom přidáme nakrájenou papriku na  ½ cm proužky a dusíme asi 10 min., až je paprika měkká. Pak přidáme rajský  protlak, na kostičky nakrájenou uzeninu, a zalijeme mlékem s moukou. Povaříme a když je vše hotové, zalijeme smetanou a necháme zapařit. Podáváme s kulatými kynutými knedlíky bez housky.

 

 Knedlíky

300 g hrubé mouky

½ kostičky droždí

2 dcl vlažného mléka

sůl

1 vejce

 

 Zaděláme těsto a necháme vykynout.

 

 Uděláme knedlíčky. Z této dávky jich dělám 6. Necháme je opět kynout a po vykynutí je dáme vařit do vařící vody horní stranou knedlíku dolů. Po 8 min. je převrátíme a vaříme dalších 8 min. Po vyndání je ihned rozkrajujeme (nití)  na polovinu.

 

(Recept nám zaslala paní Nikodýmová)

 

 

Diskuze k článku

  Přihlaste se prosím do diskuze JL

email / login:

heslo:

Komentáře ke článkům mohou vkládat pouze registrovaní čtenáři

Registrace nového uživatele

Reklama
© 2007 Parola s.r.o. - užití obsahu včetně převzetí článku bez písemného souhlasu Paroly spol s r. o. je zakázáno. Výroba www stránek a eshopů
S-Rank (www.seznam.cz) www.i-asap.net