Ingredience:
600 g vepřového masa ( kýta bez kosti)
200g žampionů nakrájených na plátky
2 lžíce oleje
1 větší cibule nakrájená na jemnou
4 lžíce ( rovné) červené papriky
1 hovězí masox
1 stroužek česneku, rozetřený
1 litr vody
sůl
pepř
na zahuštění použijeme hladkou mouku.
2 lžíce mouky (rovné) rozmícháme ve 200 ml vody
Postup:
Opláchnuté maso nakrájíme na kostky. Na oleji lehce osmahneme cibuli, přidámë žampiony, podusíme 7 minut a přimícháme maso, které osmahneme po všech stranách. Poté vmícháme červenou papriku a krátce povaříme, přidáme masox, česek, kečup. Směs podlijeme vodou a na mírném žáru vaříme 30 minut. Vmícháme směs na zahuštění a dusíme 20 minut. Krátce před dovařením vmícháme rezemnutou majoránku. Odstavíme. Dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s pečivem každou porci doplníme nakrájenou cibulí.
(Recept nám zaslal Petr Čech z Rantířova)