Reklama
Dnes je úterý 26.11.2024     svátek má Artur

Houbová omáčka


1.9.2011 Pro ženy/Komentáře (0), autor:
admin

Ingredience:

1 PL sádla

1 středně velká cibule

300g vepřové plece

500 g čerstvých hub

sůl,  5 ks nové koření, 1 ks bobkový list

2 PL hladké  mouky

5 dcl mléka

kelímek sladké smetany

3 dcl vývaru (nebo svařené vody)

 

 

Postup:

 

 Na kastrol dáme rozpustit sádlo a přidáme nakrájenou cibulku. Když se napění, přidáme na plátky nakrájené  naklepané maso a z obou stran rychle  podusíme. Pak osolíme a přiklopíme pokličkou. Chvíli pomalu dusíme. Podle potřeby podléváme vývarem, aby se maso  nepřipeklo.  Asi po 20 min. přidáme houby nakrájené na  větší  plátky,  bobkový list a  nové koření.  Přiklopíme pokličkou a dusíme do měkka. (Asi 20 min.).  Potom zalijeme mlékem s moukou  a povaříme. Nakonec přidáme smetanu a tu už nevaříme, jenom jí necháme  spařit.

 

 Jako přílohu podáváme kynuté houskové knedlíky.

 

 Na omáčku  můžeme použít i sušené houby. Ty si dáme do vody namočit a opláchneme je, aby omáčka nebyla tak tmavá.

 

(Recept nám zaslala paní Nikodýmová)

Diskuze k článku

  Přihlaste se prosím do diskuze JL

email / login:

heslo:

Komentáře ke článkům mohou vkládat pouze registrovaní čtenáři

Registrace nového uživatele

Reklama
© 2007 Parola s.r.o. - užití obsahu včetně převzetí článku bez písemného souhlasu Paroly spol s r. o. je zakázáno. Výroba www stránek a eshopů
S-Rank (www.seznam.cz) www.i-asap.net