Ingredience:
2 plátky vepřové kýty
8 plátků anglické slaniny
Francouzská hořčice
2 nožičky párků
Olej, sůl, woršestr, sádlo, cibulka, pórek, pálivá mletá paprika
Nejdříve si uděláme marinádu – 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce woršetru a špetku pálivé papriky smícháme
Maso naklepeme a naložíme do marinády asi na 2 hod.
Párky nakrojíme na obou koncích do kříže a dáme opéct na sádlo, až se konce rozevřou.
Maso osolíme, potřeme hořčicí, posypeme jemně nakrájenou cibulkou a poklademe anglickou slaninou. Párek vložíme do podélně rozříznutého pórku a položíme na maso tak, aby konce párků přečnívaly přes maso. Uděláme závitek a převážeme jako ptáčky. Vložíme na pánvičku s rozehřátým olejem a prudce ze všech stran osmahneme. Potom mírně podlijeme a přiklopíme. Dusíme asi 40 min. Pokud je šťávy málo, přidáme ještě vývar a lehce zaprášíme hl. moukou a povaříme.
Podáváme s dušenou rýží , do které zamícháme osmaženou anglickou slaninou.
(Recept nám zaslala paní Nikodýmová)