Reklama
Dnes je neděle 29.09.2024     svátek má Michal

Čertíci


1.9.2011 Pro ženy/Komentáře (0), autor:
admin

Ingredience:

2 plátky  vepřové kýty

8 plátků anglické slaniny

Francouzská hořčice

2 nožičky párků

Olej, sůl, woršestr, sádlo, cibulka, pórek, pálivá mletá paprika

 

 Nejdříve si uděláme marinádu – 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce woršetru  a špetku pálivé papriky smícháme

 

 Maso naklepeme a naložíme do marinády asi na 2 hod.

 

 Párky nakrojíme na obou koncích do kříže a dáme opéct na sádlo, až se konce rozevřou.

 

 Maso  osolíme,  potřeme hořčicí, posypeme jemně nakrájenou cibulkou a poklademe anglickou slaninou. Párek vložíme do podélně rozříznutého pórku a položíme na maso tak, aby konce párků přečnívaly přes maso. Uděláme závitek a převážeme jako ptáčky. Vložíme na pánvičku s rozehřátým olejem a prudce ze všech stran osmahneme. Potom mírně  podlijeme a přiklopíme. Dusíme asi 40 min. Pokud je šťávy málo, přidáme ještě vývar a lehce zaprášíme hl. moukou a povaříme.

 

 Podáváme s dušenou rýží , do které zamícháme osmaženou  anglickou slaninou.

 

(Recept nám zaslala paní Nikodýmová)

Diskuze k článku

  Přihlaste se prosím do diskuze JL

email / login:

heslo:

Komentáře ke článkům mohou vkládat pouze registrovaní čtenáři

Registrace nového uživatele

Reklama
© 2007 Parola s.r.o. - užití obsahu včetně převzetí článku bez písemného souhlasu Paroly spol s r. o. je zakázáno. Výroba www stránek a eshopů
S-Rank (www.seznam.cz) www.i-asap.net