Jedním z nejdůležitějších bodů celého svatebního dne je bezesporu i hostina. Několik tipů, jak by mohla vypadat, připravili pro čtenáře JL třebíčští kuchaři Radek Kühweg a Lukáš Bartejs z firmy Marmite.
Uvedená menu jsou sestavena k obědu. Odpolední a večerní občerstvení doporučuje třebíčské kuchařské duo sestavit z pestrých obložených mís, ovoce, zmrzlinových pohárů atp. „Na večerní servis je pak efektní otevřené grilování kvalitních steakových mas, mořských plodů s pestrým výběrem dresinků, salátů a pečiva,“ informují. -lb-
______________________
Tradiční svatební menu:
Předkrm: Kornoutek z medové pečínky s pusinkou, créme fraiche zdobený fíkovou redukcí
Polévka: Zlatý drůbeží vývar s nadýchaným masovým knedlíčkem a jarní zeleninkou Julienne
Hlavní chod:
Varianta 1 - Svatební svíčková pečeně, karlovarský knedlík, brusinkový terčík
Varianta 2 - Variace barevných masových rolád - hovězí s barevným kuskusem a sušenými rajčaty, krůtí s listovým špenátem a silným demi glace
Vhodné přílohy: Blanšírovaná baby karotka dušená na másle, křupavé šťouchané brambory s krutonky
Dezert: Čokoládový pohárek s jemnými kávovými tony
_________________________
Moderní šmrncovní menu:
Předkrm: Zapečený kozí sýr s provensálským medem, s mandlovým griliášem zdobený salátkem frissé a řeřichou
Polévka: Telecí consommé s domácími nudlemi a máslovou zeleninkou
Hlavní chod:
Varianta 1 - Vepřová panenka plněná švestkami s omáčkou z portského vína
Varianta 2 - Máslová ryba Butterfish s citrusovou omáčkou Beurre Blanc a blanšírovaným zeleným chřestem
Vhodné přílohy: Bramborové škubánky s jarní cibulkou, smažené domácí bramborové noky
Dezert: Krémový sorbet z mascarpone a medového melounu, s bazalkou a kapkou Cherry