Jedním z nejdůležitějších bodů celého svatebního dne je bezesporu i hostina. Několik tipů, jak by mohla vypadat, připravili pro čtenáře JL třebíčští kuchaři Radek Kühweg a Lukáš Bartejs z firmy Marmite.
Uvedená menu jsou sestavena k obědu. Odpolední a večerní občerstvení doporučuje třebíčské kuchařské duo sestavit z pestrých obložených mís, ovoce, zmrzlinových pohárů atp. „Na večerní servis je pak efektní otevřené grilování kvalitních steakových mas, mořských plodů s pestrým výběrem dresinků, salátů a pečiva,“ informují. -lb-
______________________
Tradiční svatební menu:
Předkrm: Kornoutek z medové pečínky s pusinkou, créme fraiche zdobený fíkovou redukcí
Polévka: Zlatý drůbeží vývar s nadýchaným masovým knedlíčkem a jarní zeleninkou Julienne
Hlavní chod:
Varianta 1 - Svatební svíčková pečeně, karlovarský knedlík, brusinkový terčík
Varianta 2 - Variace barevných masových rolád - hovězí s barevným kuskusem a sušenými rajčaty, krůtí s listovým špenátem a silným demi glace
Vhodné přílohy: Blanšírovaná baby karotka dušená na másle, křupavé šťouchané brambory s krutonky
Dezert: Čokoládový pohárek s jemnými kávovými tony
_________________________
Moderní šmrncovní menu:
Předkrm: Zapečený kozí sýr s provensálským medem, s mandlovým griliášem zdobený salátkem frissé a řeřichou
Polévka: Telecí consommé s domácími nudlemi a máslovou zeleninkou
Hlavní chod:
Varianta 1 - Vepřová panenka plněná švestkami s omáčkou z portského vína
Varianta 2 - Máslová ryba Butterfish s citrusovou omáčkou Beurre Blanc a blanšírovaným zeleným chřestem
Vhodné přílohy: Bramborové škubánky s jarní cibulkou, smažené domácí bramborové noky
Dezert: Krémový sorbet z mascarpone a medového melounu, s bazalkou a kapkou Cherry
Komentáře ke článkům mohou vkládat pouze registrovaní čtenáři.
Registrace nového uživatele
Pravidla pro diskuse na www.jihlavske-listy.cz:
Nelze zveřejňovat příspěvky, které porušují zákony ČR.
Jsou zakázány příspěvky urážlivé, pomlouvačné, vulgární. Nepřijatelná je i neúcta vůči zemřelým a jejich rodinám.
Nesmí se vyhrožovat komukoli násilím či podněcovat k nenávisti k jednotlivcům, skupinám (národnostní, rasová, náboženská příslušnost).
Zakazuje se zveřejňovat další údaje o identitě ostatních diskutujících (např. telefon, adresa…). Musí být respektováno soukromí ostatních.
Diskutující se nesmí vydávat za někoho jiného.
V diskusních příspěvcích nesmí být šířena reklama, spamy, odkazy na stránky s nelegálním obsahem, příspěvky či odkazy nesouvisející s tématem článku.
!!! Uživatelé, kteří budou pravidla porušovat, musí počítat s tím, že jim budou příspěvky administrátorem smazány. Rovněž si Jihlavské listy vyhrazují právo diskusní příspěvky dle vlastního uvážení odstraňovat či diskusi kdykoli uzavřít !!!