Reklama
Dnes je neděle 24.11.2024     svátek má Emílie

Cukroví od našich čtenářek – kuličky i mužská věrnost

Ilustrační foto: Pixabay
Ilustrační foto: Pixabay

19.11.2021 Pro ženy/Komentáře (0), autor:
Ladislava Brabencová

Vánoce bez cukroví? To by snad ani nešlo. Uměl by si to někdo z vás představit?

I letos jsme naše čtenáře, hlavně tedy naše čtenářky, vyzvali, aby nám poslali své oblíbené recepty. A přišlo jich opravdu pořádné množství. Všem za ně děkujeme.

Dnes přinášíme ty, jejichž autorky od nás získají volné vstupenky do Rodinného parku Robinson Jihlava. Jsou to Božena Kejíková ze Sedlejova, Jana Marešová z Vyskytné nad Jihlavou a Dagmar Michalová.

Ostatní recepty otiskneme v předvánočních vydáních.

 

Čertovy kuličky

 

Ingrediece

150 g mletých ořechů

150 g čokolády na vaření

100 g práškového cukru

150 g hrozinek (namočené v rumu)

1 lžíce mléka

 

Postup

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, vmícháme ostatní suroviny a necháme vystydnout. Pak tvarujeme kuličky, obalujeme v kakau.

 

 

Kokosky

Ingredience

3 vajíčka

240 g práškového cukru

250 g kokosu

strouhanka

 

Postup

Vejce s cukrem ušleháme do pěny. Pak přidáme kokos a hrst strouhanky.

Umícháme a tvarujeme kokosky, pečeme zvolna.

 

               (Recepty Boženy Kejíkové ze Sedlejova)

 

Kuličky Rafaelo

s oplatkou

 

Ingredience

20 dkg cukru moučka

20 dkg sušeného mléka

1 máslo

1 dl teplé vody

15 dkg strouhaného kokosu

4 velké dortové oplatky

loupané mandle

 

Postup

Oplatky rozdrtíme, přidáme cukr, sušené mléko, teplou vodu a máslo a vše smícháme. Hmotu necháme v lednici minimálně hodinu tuhnout.

Poté vyndáme a tvarujeme kuličky, do jejichž středu dáváme po jedné mandli.

Kuličky poté obalujeme v kokosu. Hotové je opět dáme na chvilku do chladu.

               (Recept Dagmar Michalové)

 

 

Mužská věrnost

 

Postup

14 dkg ztuženého tuku

14 dkg hladké mouky

20 dkg práškového cukru,

2 lžíce kakaa

 

Postup

Vše smícháme, necháme ztuhnout v ledničce a strojkem vytlačujeme tvary (tyčky).

Troubu rozhřejeme na cca 150 oC, po vložení plech stáhneme na 100 oC a pomalu sušíme.

 

               (Recept Jany Marešové z Vyskytné nad Jihlavou)

 

Více k tématu Vánoce v příloze v tištěném vydání JL s datem 19.11.

              

 

 

 

 

Diskuze k článku

Nový komentář

Komentáře


Reklama
© 2007 Parola s.r.o. - užití obsahu včetně převzetí článku bez písemného souhlasu Paroly spol s r. o. je zakázáno. Výroba www stránek a eshopů
S-Rank (www.seznam.cz) www.i-asap.net