V posledních letech patří neodmyslitelně k našim svátkům. Poinsettia, řečená vánoční hvězda, kterou znali už staří Aztékové.
Jako květina pro vánoční období se masově rozšířila ...
Průmyslová hnojiva používáme s přihlédnutím ke stáří a plodnosti stromů. K hnojení je nejvhodnější plné hnojivo Cererit. Můžeme použít i NPK.
Od výsadby do počátku plodnosti ...
Rada Kraje Vysočina rozhodla o schválení 788 žádostí o poskytnutí kotlíkové dotace. „Úspěšní žadatelé budou moci na výměnu svého starého kotle na tuhá paliva za nový ekologický ...
V prosinci je možno hubit i mšici krvavou, a to tak, že k patám stromů nasypeme prachové pálené vápno. V něm uhynou i larvy vlnatky krvavé, které se sem vracejí k přezimování.
Po provedení ...
Našim čtenářům se při letošní sklizni daří. Dokazuje to další snímek od zahradníka, který nám tentokráte zaslal František Sommer z Třeště. Prozradil, že na své zahradě má tři ...
Réva vinná velmi často v tuhých zimách trpí mrazem. Dřevo namrzá, což se projeví pozdním rašením, a tedy i pozdějším nasazením květů, takže hlavně hrozny pozdnějších odrůd pak ...
U všech ovocných keřů a stromů provádíme těsně po opadu listů podzimní postřik některým z měďnatých přípravků, například Champion, Kuprikol, Kocide je zvláště potřebný u broskvoní, ...
V listopadu můžeme ještě pokračovat s výsadbou ovocných dřevin, dokud nezamrzne půda. Dbáme na to, aby stromky byly vysazeny ve stejné úrovni jako ve školce.
Keře rybízů vysazujeme ...
Rostliny v kontejnerech se obecně považují za naprosto spolehlivé a jsme zvyklí sázet je po celý rok.
Myslíme ale na to, že se na první pohled nepozná, jak jsou v kontejneru dlouho, jestli ...
Přes půl kilogramu vážící jablko sklidil letos Jan Hendrych z Kozlova. Rekordní kousek vydala odrůda Velta na stromu, který sázel otec pana Hendrycha před 40 roky. Úspěšný zahrádkář prozradil, ...
Seriál o bylinách: len se pěstuje téměř ve všech zemích pro olej a vlákno. U nás se též hodně pěstuje v podhůří. Užitnou částí je hlavně semeno, které se získává v době zralosti ...
Dobře usušenou cibuli kuchyňskou skladujeme na suchém, chladném a dobře větraném místě – nejlépe v dřevěných lískách a v tenké vrstvě. Cibuli je nutné pravidelně kontrolovat a vyřazovat ...