Ilustrační foto: Pixabay
V seriálu JL vám každý měsíc přinášíme tip, či radu, jak si užít život ve zdraví.
Nitro našeho těla tvoří orgány, které se snaží plnit své funkce, jak nejlépe umí. My svými negativními emocemi, špatnou stravou nebo fyzickou zátěží jim to trochu kazíme. Je čas uvědomit si, že si zaslouží naši pozornost a péči.
Zaměřme se na střeva. V nich se díky všem těmto vlivům mohou vytvářet kvasinky a plísně. Při jejich léčbě si můžete například všimnout, že se vám zjemní kůže, přestanou se dělat koutky, shodíte pár kil nebo přestanete být unavení bez důvodu.
Určitě začněte změnou jídelníčku a zmírněním používání cukru. Uvolňujte napětí a stres protahováním celého těla a masírováním míst, které zatěžujete, nebo vás bolí.
Využijte sílu máty a dobromyslu. Máta peprná se používá vnitřně 3 x denně 1-3 kapky. Můžete ji nakapat na chleba či do lžičky medu a zapít. Taky kápnout přímo na jazyk a olej nechat působit tak, abyste „spálili“ i plíseň jak v ústech, tak v celém trávicím traktu.
U dobromyslu ovšem trošku větší pozor. Je o dost silnější. Už jen těžko jej kápnete přímo na jazyk. Tedy pokud si nechcete třikrát denně poplakat. Dobromysl se používá rovněž 3x denně 1-2 kapičky, buď rovnou do tobolky, nebo do medu či rostlinného oleje.
V obou případech platí, že podáváme zásadně na plný žaludek! Tuto kúru praktikujte 7-10 dní. Druhou fází, a je důležité si to takhle rozdělit, abyste se nezačali čistit příliš rychle, je užívání grepového jádra. Imunitní systém miluje grepové jádro. Vaše střeva milují grepové jádro. Plísně a kvasinky jej nemůžou ani cítit. Grep z vás tak dostane všechno, včetně vnitřních parazitů. Třetí fáze už je spíše udržovací. Na to využijte pampelišku. Konkrétně listy pampelišky, jenž jsou plné hořčin, a dokáží tak nejen působit protiplísňově a zlikvidovat i mnohé bakterie v zažívací soustavě, působí také jako probiotikum.
Někdy je obtížné udržovat neustále střeva zdravá a čistá. Zvlášť pokud si člověk nechce odpírat. Základem je pohyb, pořádně rozhýbat střeva. Společně s pohybem i strava bohatá především na vlákninu, která mechanicky čistí klky. V období podzimu pak můžete nahradit pampelišku čekankovou tinkturu, kterou si kapete do vody, samotná je velmi hořká.
Komentáře ke článkům mohou vkládat pouze registrovaní čtenáři.
Registrace nového uživatele
Pravidla pro diskuse na www.jihlavske-listy.cz:
Nelze zveřejňovat příspěvky, které porušují zákony ČR.
Jsou zakázány příspěvky urážlivé, pomlouvačné, vulgární. Nepřijatelná je i neúcta vůči zemřelým a jejich rodinám.
Nesmí se vyhrožovat komukoli násilím či podněcovat k nenávisti k jednotlivcům, skupinám (národnostní, rasová, náboženská příslušnost).
Zakazuje se zveřejňovat další údaje o identitě ostatních diskutujících (např. telefon, adresa…). Musí být respektováno soukromí ostatních.
Diskutující se nesmí vydávat za někoho jiného.
V diskusních příspěvcích nesmí být šířena reklama, spamy, odkazy na stránky s nelegálním obsahem, příspěvky či odkazy nesouvisející s tématem článku.
!!! Uživatelé, kteří budou pravidla porušovat, musí počítat s tím, že jim budou příspěvky administrátorem smazány. Rovněž si Jihlavské listy vyhrazují právo diskusní příspěvky dle vlastního uvážení odstraňovat či diskusi kdykoli uzavřít !!!