Foto: kr-vysocina.cz
Krajové speciality z Vysočiny, Jihočeského a Plzeňského kraje, Dolního i Horního Rakouska, Dolního Bavorska a Horní Falce se podařilo dostat na stránky nové kuchařky Evropského regionu Dunaj–Vltava (ERDV).
Celkem 28 receptů na polévky, bezmasá jídla, masové pokrmy i skvělé moučníky představuje výběr regionálních dobrot sedmi krajů působících pod společnou hlavičkou uskupení ERDV. Nová kuchařka je v omezeném počtu k dostání v tištěné podobě na Regionálním kontaktním místě ERDV v Kraji Vysočina v Jihlavě na Žižkově ulici 16 nebo zdarma ke stažení na webových stránkách ERDV evropskyregion.cz.
Regionální kuchyni Vysočiny reprezentuje v nové dvojjazyčné kuchařce horácká houbová polévka, bramborové placky se škvarky a zelím, vepřové závitky „Naháče“ a Vysočinské mrkvance.
Na 60 stranách najdou čtenáři takové známé pochoutky jako zelňačku, guláš, lívance s borůvkovým žahourem nebo císařský trhanec, ale také netradiční pokrmy jako linecký řízek, Šterc, májové bramborové taštičky s jablky a švestkami nebo Pichelsteinskou polévku.