Recept na vánoční brambůrky zvítězil v soutěži o nejchutnější cukroví, kterou jsme před měsícem vyhlásili.
V redakci Jihlavských listů to v minulém týdnu zavonělo sváteční náladou, vanilkovým cukrem a skořicí. Pekli jsme totiž vybrané cukroví podle receptů vás čtenářů, kteří jste se zúčastnili naší předvánoční soutěže Cukroví pro Jihlavské listy.
Vybrat z nich, které se bude péct a kdo bude péct, nebylo vůbec jednoduché. Zapojily se nejen naše „šikovné pekařky“ grafičky, ale i kolegyně z inzertního oddělení, redaktorky zpravodajství a chlapci ze sportovní redakce.
Každý z nich šel do pečení doslova na sto procent a při velké ochutnávce svůj výrobek obhajoval. Vyhrát dvouapůltisícovou poukázku na sportovní zboží Sporten však mohl jen jeden.
A tak ze závěrečného hodnocení vyšel nejlépe recept na brambůrky od Marie Janíčkové ze Želetavy.
Ingredience
piškoty
rum
nutela, máslo
kakao
cukr moučka na obalení
Mandlová hmota:
20 dkg cukru
20 dkg sušeného mléka
25 dkg změklého másla
2 lžíce mandlové tresti
Postup
Vždy dva piškoty k sobě slepíme máslovým krémem (máslo + nutela) a namočíme v rumu (lépe trochu ředěném). Dáme ztuhnout. Poté obalíme slepené piškoty mandlovou hmotou a brambůrky obalíme v kakau s práškovým cukrem. Recept Marie Janíčkové ze Želetavy