Reklama
Dnes je úterý 26.11.2024     svátek má Artur

Čím zdravě zahnat hlad? Salátem


2.9.2011 Pro ženy/Komentáře (1), autor:
Ladislava Brabencová

 

 Lehký

 Ingredience: 1-2 lžíce citronové šťávy, banán, jablko, 4 lžíce celozrnných pšeničných lupínků, mrkev
Mrkev oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nastrouháme na hrubém struhadle. Banán oloupeme, rozmačkáme vidličkou a smícháme s citronovou šťávou.
Mrkev, jablko i banán promícháme a nakonec do salátu vmícháme lupínky.
Lehký zdravý salát můžeme ihned servírovat. Ještě chutnější bude, pokud jej necháme 5-10 minut v chladu rozležet, lupínky trochu změknou.

  

 S brynzou

 Ingredience:    400   g   rajčat,  100 g brynzy, 150 ml zakysané smetany, 2 hrsti petrželky

 Omytá rajčata nakrájíme na plátky a dáme do mísy. Promícháme je s brynzou a s nadrobno nasekanou petrželkou. Zalijeme zakysanou smetanou a bohatě posypeme sekanou petrželovou natí.

 

 S tuňákem

 Ingredience: balíček oliv, olivový olej, vejce, zelený či ledový salát, plechovka tuňáka, plechovka zelených fazolek, mrkev

 Zeleninu očistíme a podle potřeby oškrábeme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
Natrháme salát na kousky, mrkev nakrájíme na nudličky, fazolky na kousky a vše promícháme. Zeleninu dáme na talíř, přidáme vejce, tuňáka, dozdobíme olivami a rajským jablíčkem. Nakonec salát s tuňákem zakápneme olivovým olejem.

 

 Zeleninový salát s tuňákem a vejcem podáváme s kouskem pečiva.

 

 Těstovinový

 Ingredience: zelená paprika, rajče, 200 g eidamu, balíček tatarské omáčky,  špetka mletého černého pepře, červená paprika, špetka soli,  konzerva sterilované kukuřice, balíček těstovin, 200 g šunkového salámu, okurka.

 

 Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.
Zatím si očistíme zeleninu a nakrájíme ji na kostičky. Kukuřici scedíme a masité rajče nakrájíme na kousky. Sýr a salám nakrájíme na kostičky.

 

 Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a vmícháme do nich zeleninu se sýrem a šunkovým salámem. Do salátu vmícháme tatarskou omáčku a podle chuti jej osolíme a opepříme.

 

 Podáváme teplý nebo jej můžeme i vychladit.

Diskuze k článku

  Přihlaste se prosím do diskuze JL

email / login:

heslo:

Komentáře ke článkům mohou vkládat pouze registrovaní čtenáři

Registrace nového uživatele

Reklama
© 2007 Parola s.r.o. - užití obsahu včetně převzetí článku bez písemného souhlasu Paroly spol s r. o. je zakázáno. Výroba www stránek a eshopů
S-Rank (www.seznam.cz) www.i-asap.net