Na 4 porce potřebujeme:
500 g libového vepřového masa
2 stroužky česneku
3 cibule šalotky
3 lžíce rybí nebo sojové omáčky (hotové, pytlíkové)
3 jarní cibule
olej
4 lžíce hnědého cukru
3 dl ananasové štávy
250 g očištených krevet (syrových, v našich podmínkách mražených nebo uvařených)
2 lžičky najemno nakrájeného zázvoru (kořen, hlíza) nebo 1/2 lžičky sušeného
2 červené chilli papričky
Maso nakrájíme na kostky, česnek, šalotku a jarní cibuli nakrájíme najemno a přidáme k masu. Vmícháme rybí omáčku a v této marinádě necháme maso asi 30 minut stát. Na pánev nalijeme olej a přidáme cukr, opatrně zahřejeme. Když cukr začne hnědnout, vyndáme maso z marinády a vložíme ho na pánev. Osmažíme do zlatova. Přidáme ananasovou šťávu a dusíme na mírném ohni asi 30 minut. Z chilli papriček odstraníme vnitřek a nakrájíme je najemno. Spolu se zázvorem pak přidáme do marinády. Přidáme krevety. V jiné pánvi rozpálíme olej a na něm osmažíme krevety s marinádou. Smažíme, dokud krevety nezmění barvu. Maso a krevety smícháme.
Podáváme s rýží. Pokud použijeme vařené krevety, tak je přidáme do marinády (rozpálené na oleji) až před podáváním.
(Recept nám zalsala paní Krejčová z Třeště)