Reklama
Dnes je úterý 26.11.2024     svátek má Artur

Maďarský paprikáš s knedlíkem


19.8.2011 Pro ženy/Komentáře (0), autor:
admin

 

 Vaříte rádi? Pošlete nám svůj „dovolenkový“ recept. Podělíme se o něj s našimi čtenáři na www.jihlavske-listy.cz. Stejně tak to udělali i Heda Čechová z Rantířova se synem Petrem a do redakce JL nám zaslali svůj recept.

 

 A udělali dobře, protože jedině tak mají šanci vyhrát poukaz na konzumaci v jihlavské Radniční restauraci.

 

 Zkuste to i vy. Více info hledejte na našich internetových stránkách www.jihlavske-listy.cz.

 

____________

 

 Ingredience:

750 g hovězího masa (kližky), 1 velká cibule (nakrájená nahrubo), 2 lžíce oleje (sádla), 3 lžíce červené papriky, 1 lžíce rajčatového protlaku (kečupu), 4 lžíce hladké mouky, 3 zelené papriky (zbavené semen, půlené), 1 celá sušená feferonka, 1 lžíce drceného nebo celého kmínu, 1 lžička majoránky (rozemnuté), 1 stroužek česneku, 1 hovězí masox, sůl, pepř

(doba přípravy: 90 min., počet porcí: 4, orientační cena: 150 Kč)

 Opláchnuté maso nakrájíme na kostky, sušenou feferonku namočíme do 100 ml horké vody. Na oleji lehce osmahneme cibuli a kmín. Přidáme červenou papriku a po zpěnění přimícháme maso, které po všech stranách osmahneme dohněda. Vaříme do vydušení na šťávu.

 Přimícháme protlak, 200 ml vody a vaříme 20 minut. Dle potřeby doléváme malým množstvím vody.

 Po vydušení vody na minimum maso zaprášíme moukou. Pochvíli promícháme, přidáme sušenou feferonku i s vodou, ve které se vyluhovala, zelené papriky příčně nakrájené na proužky, masox a 1 l vody. Pod pokličkou dusíme 40 minut. Poté vmícháme česnek, majoránku, dochutíme solí a pepřem, krátce povaříme, odstavíme.

 

__________________________________

 Podáváme s houskovým knedlíkem.

 

 Ingredience:

 200g polohrubé mouky, 1 lžička soli, 1 lžíce prášku do pečiva, 6 lžic burizonů, 2 žloutky, 120 ml vody

 

 Postup:

 Mouku promícháme metličkou se solí, práškem do pečiva a burizony.

 Přidáme žloutky a vodu. Vypracujeme těsto, ze kterého zformujeme 2 válečky 4 cm silné.

 Ty vložíme do mírně vařící vody, částečně přiklopíme pokličkou a vaříme 17 – 20 minut. Během vaření knedlíky otáčíme. Po vyjmutí je popícháme vidličkou.

 Ke zvýraznění chuti můžeme do mouky přidat 2 lžíce rozpuštěného másla.

 

 Dobrou chuť.

 

 

Diskuze k článku

  Přihlaste se prosím do diskuze JL

email / login:

heslo:

Komentáře ke článkům mohou vkládat pouze registrovaní čtenáři

Registrace nového uživatele

Reklama
© 2007 Parola s.r.o. - užití obsahu včetně převzetí článku bez písemného souhlasu Paroly spol s r. o. je zakázáno. Výroba www stránek a eshopů
S-Rank (www.seznam.cz) www.i-asap.net