Začíná období odkládání tlustých svetrů, kulichů a zimních bot. Na druhou stranu ale končí doba, kdy se právě pod dlouhý svetr schovala nějaká ta kila navíc. Je tedy na čase změnit jídelníček a začít se trochu hýbat.
V jarním jídelníčku by určitě neměly chybět celozrnné obiloviny, které podporují trávení, a také rostlinné tuky. Za to, že vyměníte živočišné tuky za rostlinné, vám určitě poděkuje i vaše srdce.
Velký význam věnujte vitaminům a stopovým prvkům. Denně snězte 300 g zeleniny a 200 g ovoce.
Pravidelně jezte a dodržujte pitný režim. Strava by měla být rozdělena do pěti denních dávek po menším množství. Denně vypijte alespoň 2,5-3 litry tekutin, nejlépe neslazené minerální či stolní vody, různé druhy čajů a přírodních ovocných šťáv.
Cvik na jedničku
Lehněte si na břicho. Potom obě nohy současně, nebo na střídačku rychle pokrčujte směrem k zadečku, a to nejlépe tak, že se budete patami dotýkat půlek. Zpevňujete tak zadek i stehna.
______________________
Jednoduchý jarní salát
Budete potřebovat:
hlávkový salát, ředkvičky, cibuli, pažitku, vodu, citrónovou šťávu, sůl, pepř, olivový olej
Postup:Nakrájejte hlávkový salát, ředkvičky, cibuli a pažitku a zalijte marinádou z vody, citronu, soli, pepře a olivového oleje.
Vhodný i jako příloha.